Okresní kolo soutěže ZHVB

Dnes se uskutečnilo okresní kolo závodu hasičské všestrannosti a brannosti.

A je to tady! Po pilném trénování nastává den D. Závod hasičské všestranosti a brannosti, tentokrát v Říčanech. Po patečím téměř celodenním dešti se mladí hasiči postavili na start a bojovali o nejvyšší pozice v závodu. Počasí i terén byl proti nám. Půda rozmáčená, často se děti místo běhu klouzaly, ale nevzdaly to a bojovaly až do cílové rovinky. No rovinky, on to byl spíše cílový kopec.

Na start se postavila 2 družstva mladších, 1 družstvo starších a 1 družstvo dorostu. Bohužel nám jeden mladší závadík onemocněl a první družstvo tak muselo běžet mimo soutěž. Pojali jsme tedy závod jako trénink v terénu. Mladší bojovali se ctí a ve velké konkurenci obsadili krásné 10. místo.

Pak se na start postavilo družstvo starších. Bylo plné elánu a odhodlání, že i když už byla půda více rozbahněná, dají to a budou bojovat o místo nejvyšší. Co se ale dělo na trati úplně nevíme, protože trenéři a vedoucí na trať nesmí. No a jaké bylo překvapení, že se z vysílačky ozvalo „družstvo Doubek N“. Neplatný pokus? Jak je to možné? Co se stalo? Naši šikovní a natěšení hasiči běželi s takovým elánem, že špatně odbočili a vynechali jedno stanoviště. V umístění sice jednička cinkla, ale bohužel 2x. Starší obsadili 11. místo.

Poslední se na start v dost nérvozní náladě postavilo smíšené družstvo dorostu. Bylo to takové nové narychlo složené družstvo, kde dorostenka byla vlastně jen jedna a byla doplněna staršími dětmi, kteří byly vybráni a musely se doučit nové věci. Odpočítáváme čas a čekáme, kdy se naši svěřenci objeví v cíli. A dočkali jsme se. Čas běhu ucházející, trestné body přiměřené. Napětí stoupalo a my zatím neměli informace o běhu dalších družstev. A pak to přišlo. Vyhlášení výsledků a rozdání medailí, diplomů a pohárů. Bylo vyhlášeno 3.místo, nic. 2. místo nic. Hasiči věděli, že mělo běžet 7 družstev a tak byli sklamaní, že jsou 4. a že je ani nevyhlásili. Jaký to ala pak byl údiv, když zaznělo „na prvním místě a postup do krajského kola si vybělo družstvo SDH Doubek“. Co na to říct… Jsme na ně pyšní i když nás čeká práce, protože za 14 dní nás čeká krajskéholo na Kladně.

Velké poděkování našim trenérům za neutuchající elán, se kterým se věnují našim mladým hasičům. Držíme palce do Kladna 🙂